Sursele de stres ale antreprenorului român

Sursele de stres ale antreprenorului roman

Probabil ca stresul a ajuns sa fie cel mai des folosit cuvant si la simpla intrebare "Ce mai faci? Raspunsul firesc este "Sunt stresat!"

Nici nu stim de ce si de cand, insa lejer ne descriem ca persoane ocupate.

Stiu ca citind aceste randuri iti apar in minte suficiente motive de stres. Ce ai spune daca am putea ajunge la CAUZELE initiale care au determinat ca acum in realitatea ta de zi cu zi sa experimentezi situatii tensionate, sa te simti presat si stresat de tot ce se intampla.

Da, e posibil, sa identificam CAUZELE REALE si ajustand ceva acolo, putem schimba efectul actual care te face sa "suferi" in afacerea ta.

Uite cateva cauze probabile:

  • Ti-ai asumat la un moment dat mai mult decat poti face real, fiind limitat de numarul de ore pe care le poti munci
  • Ai considerat slabiciune sa renunti la ceva, chiar daca pragmatic era solutia necesara
    Nu-ti analizezi nivelul de energie. "Combustibilul" cu care masina, adica business-ul tau poate pleca de pe loc.
  • Nu poti inca decide care sunt activitatile importante, care sunt urgente si cum eficientizezi timpul tau. Cat de des se intampla sa rezolvi urgente?

De ce? Te-ai obisnuit sa alergi toata ziua sa rezolvi ce apare, cine te suna si cere ceva si nu-ti ramane timp pentru planificare si lucrurile importante in business-ul tau si pe rolul asumat.

Insa, ce a fost a fost, nu?! Acum esti in hora si probabil vrei sa joci in continuare, nu-i asa?!

Iti propun 3 actiuni care repetate pentru minim 3 luni, iti vor diminua stresul personal, financiar si decizional.

1. Fa zilnic o lista cu tot ce iti propui sa faci/rezolvi. Pune-le apoi in ordinea prioritatii. Rezolva-le pe primele 7. Doar atat! Restul le lasi pe a doua zi sau delegi.
Nu trisa, doar primele 7 importante pentru profitabilitatea business-ului tau.

2. Diminueaza intalnirile la maxim 40 de minute si finalizeaza pe loc. Ori semnezi un contract, ori il inchizi, ori dai un termen, etc. Nu mai lasa lucrurile "atarnate" si amanate. Presiunea psihica iti va ucide creativitatea si motivatia.

3. Daca te simti mult prea obosit si epuizat, ia-ti o pauza de 3 zile de la business. Fii creativ, vei gasi solutia sa poti face asta. Aceste 3 zile petrece-le cu tine. Fa tot posibilul sa-ti reanalizezi obiectivele initiale de business si ajusteaza-le in functie de dorintele personale si "capacitatea de munca fizica, emotionala si psihica". E posibil sa nu poti face asta singur, ai devenit subiectiv si e necesar ca cineva sa-ti puna "oglinda" potrivita.

Ti-ai dat seama ca a-ti creste rezistenta la stres nu e SOLUTIA! E logic ca sunt necesare ajustari ale cauzelor care au provocat situatia actuala.

In sesiunile "Rezist sa fiu Antreprenor?!" vei primi suficienta claritate si pasii necesari pentru business-ul tau de succes. Am creat fiecare sesiune pe baza nevoilor identificate in randul antreprenorilor romani.

Ne vedem curand!

Corina Stratulat
Echipa "Rezist sa fiu Antreprenor?!"

Vrei sa descoperi noi abilitati utile in business?

Iti punem la dispozitie un set de informatii utile pentru TINE absolut GRATUIT.