S-a prabusit lumea daca ai spus "NU"?

S-a prabusit lumea daca ai spus "NU"?

"Cum sa spun NU?!... adica sa refuz cand cineva imi cere ceva sau se asteapta sa fac ceva? DA.

Daca cineva cere sau are asteptari de la tine, nu esti obligat sa accepti de fiecare data si mai ales sa oferi ceva ce nu ai, adica timpul tau, resursele tale, energia ta, linistea ta, banii tai, etc.

Hai sa-ti dau cateva exemple:

  1. Ai o intalnire si tocmai primesti intrebarea "Pot intarzia 15 min?". Tu din politete raspunzi "DA", dar asta te nemultumeste foarte tare, te decaleaza cu urmatoarele task-uri, te infurie, etc.
  2. Un coleg te informeaza ca nu termina partea lui din proiectul pe care il aveati impreuna, pentru ca are o problema personala, si te intreaba daca esti in regula cu asta. Tu din politete raspunzi "DA", dar asta nu-ti convine, iti dai seama repede ca amanarea finalizarii proiectului inseamna pierdere de bani, imagine negativa in fata beneficiarului.
  3. Un client fidel te "santajeaza" argumentand ca are comenzi mari si iti cere o reducere mult mai mare decat poti acorda. Ce faci? Spui "NU"?

Cat de mult te demotiveaza situatiile in care pare ca esti la mijloc si esti fortat sa spui de fiecare data "DA", dar asta te nemultumeste foarte tare, iti ia din energie si chiar te infurie?... si unde duci frustrarea acumulata? De cele mai multe ori o arunci in fata persoanelor dragi care poate te asteapta acasa cu drag.

Frica de a pierde si frica de esec de fapt sunt sabotorii tai. Aceste frici te fac sa nu spui "NU", chiar daca asta e corect pentru echilibrul tau personal si succesul afacerii.

Iti e frica sa pierzi angajati, iti e teama sa pierzi clienti, iti e teama sa nu te judece ceilalti, iti e teama ca imaginea ta are de suferit.

Oare poti evolua cu atat de multa FRICA? E ea rationala?


Ia-ti cateva minute zilnic, mai ales cand iti faci planificarea si observa ce eviti pe baza de frica. Doar OBSERVA! Frica nu este un dusman. Poate sa devina daca nu o cunosti si iti domina deciziile si strategia de business.

Observa-te mai mult! Fiecare zi e un proces de autocunoastere!

Ne vedem la urmatorul webinar pentru identificarea surselor de stres.

Cu drag,
Corina Stratulat

Vrei sa descoperi noi abilitati utile in business?

Iti punem la dispozitie un set de informatii utile pentru TINE absolut GRATUIT.