De ce să dai banii pe programe educaționale?

De ce să dai banii pe programe educaționale?

Mulți antreprenori se întreabă care e cea mai bună soluție pentru ei: să testeze dând cu capul sau să plătească pe cineva de la care să învețe măcar lucrurile de baza pentru un business stabil.

E ușor la început să-ți sacrifici timpul și să compensezi lipsa experienței sau activități pe care ar trebui să le preia un angajat, însă cât timp poți sacrifica? Mai mult de 8 ore/ zi înseamnă timp furat de la “relație sau familie”, de la relaxarea ta, de la timp pentru studiu și socializare, de la hobby-uri, etc. Ajungi să te obișnuiești, ajungi să-ți pară normal să muncești peste 10 ore/zi și zona ta de confort se schimbă total. Când ești acasă, mintea îți este tot la diverse lucruri legate de afacere și te deranjează când cei dragi îți atrag atenția să faci ceva și pentru ei, să faci lucruri de rutină pentru gospodărie sau să-ti vizitezi rudele. Simți că aceste lucruri îți irosesc timpul pe care teoretic l-ai fructifica în afacere.

Unde este realitatea? Care este scopul tău de fapt?

Răspunsul la aceste întrebări este complex și e posibil să nu ai nici cea mai mică idee. Tocmai acesta este un motiv pentru care permanent e necesar să investești în autocunoaștere, dezvoltarea ta personală și profesională. Vei lua anumite decizii cu impact de zeci sau sute de mii de euro, oare eșți pregătit psihic și emoțional să reziști riscurilor aferente? 

Uite câteva exemple:

  1. Un antreprenor de 26 de ani din București și-a făcut singur un plan de afacere pentru deschiderea unui magazin. A estimat o investiție necesară de 30.000 euro și s-a dus la banca să ia un credit, a garantat creditul cu garsoniera bunicilor. Înainte cu 3 zile să semneze contractul de credit, a mers la un curs de analiză de business și stabilirea prețurilor. Și-a dat seama rapid că planul lui de afacere era gândit eronat și de fapt investiția de care avea nevoie era de 48.000 euro. În afară de fonduri proprii de 2500 euro, nu avea nici o altă sursă de bani. Avea de luat o decizie: semnează contractul de credit, riscă să piardă garsonieră bunicilor și începe afacerea cu resurse insuficiente sau renunta la idea sa de afacere pentru moment. Ce credeți că a ales?
  2. După dezvoltarea unei afaceri în domeniul producției textile timp de 6 ani, cele 2 asociate care o dețineau se confruntau cu scăderea numărului de clienți noi, deși bugetul alocat promovării nu suferise modificări. Activitatea de promovare era externalizată unei agenții de marketing în totalitate. Una dintre asociate a decis să-și delege rolul de director de calitate pe producție în cadrul afacerii și să se concentreze pe dezvoltarea business-ului la nivel național. A făcut mai multe cursuri de time management și analiză de business, însă nu găsea cauza scăderii numărului de clienți noi. A decis să urmeze un program de educație antreprenorială în care un modul se adresa marketingului online și PR-ului. După o singură zi a putut să evalueze strategia pe care o avea agenția de marketing și și-a dat seama că bugetul lor de marketing nu era folosit pe canalul potrivit astfel încât mesajul să ajungă la clientul lor ideal. A presupus că agenția își actualizează permanent strategia conform schimbărilor economice și trendurilor de marketing. Un antreprenor are nevoie să cunoască bazele și mecanismele unei strategii de marketing pentru a înțelege ce fel de oferta și contract semnează cu o agenție de publicitate. Regretă că nu a investit mai devreme timp și bani în acest tip de curs. 
  3. După 15 ani în care un antreprenor din București a dezvoltat mai multe magazine de electronice, cu vânzare către B2B în proporție de 70%, se confruntă cu o epuizare fizică deoarece muncea peste 12h/zi și ținea locul a cel puțin 3 angajați, foarte greu putând să angajeze. Domeniul ales pentru afacerea sa a fost un vis din copilărie. Un prieten l-a adus la o sesiune a Programului “Rezist să fiu Antreprenor?!” și a înțeles că în același ritm nu mai poate continua și pentru prima dată în 15 ani și-a văzut obiectiv și detașat emoțional afacerea. Ulterior a decis să-și pregătească afacerea pentru vânzare. De ce? Pentru că analizând financiar nu se mai putea dezvolta și competiția îl acaparase. Încă nu era momentul critic, așa că avea la dispoziție un an să obțină o vânzare avantajoasă.

Cele mai multe persoane merg la medic doar când au o urgență. Și în business cei mai mulți antreprenori ajung să se educe sau să discute cu un consultant când au o situație urgență, fie cash flow negativ, fie lipsa clienților, fie probleme legate de angajați sau chiar executari bancare. 

În concluzie, merită fiecare ban investit în educație antreprenorială și dezvoltare personală, pentru a putea gestiona afaceri de sute sau milioane de euro, unde fiecare decizie are un impact major. Îți permiți să riști atât de mult și să nu investești în tine? Ce suma din câștigul tău lunar se duce în educație?

Cu drag!
Corina Stratulat